Avem pregatite pentru tine urmatoarele activitati:

     

 0741208703

www.dinoparc.ro

e-mail : info@dinoparc.ro 

Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, dar și un muzeu în aer liber, unic în România. Situat în apropiere de Cetatea Râșnov, parcul are o suprafață de 4 hectare și găzduiește 120 de dinozauri atestați științific, reproduși în mărime naturală conform ultimelor descoperiri paleontologice.

Pe lângă traseul impresionant cu 120 de dinozauri, parcul dispune și de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copaci cu expoziții științifice, un cinematograf 9D ,trasee de aventură, tiroliană, labirint cu lasere, expoziții unicat și alte zone interactive. Permanent sunt aduse noi expoziții științifice, naționale și internaționale.

La Dino Parc Râșnov este expusă reproducerea celui mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx thambema, care putea face ocolul pământului în zbor fără oprire, dar și un meteorit real, extrem de rar, descoperit în România. Tot aici îl veți găsi și pe Seismosaurus, uriașul sauropod de 45 de metri lungime, care crea un mic cutremur la fiecare pas făcut.

De asemenea, în parc există un vulcan interactiv ce simuleaza o erupție și o platformă care exemplifică trei tipuri de cutremure: unul provocat de mișcarea plăcilor tectonice, unul provocat de o turmă de Seismosauri care aleargă și un cutremur provocat de o erupție vulcanică. Veți descoperi și 5 dinozauri animatronici care scot sunete terifiante, o fereastră interactivă cu realitate augmentată și multe alte zone interactive, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.

Program iarna: Luni – Joi  10.00 – 17.00; V: 10.00 – 17.30; S: 10.00 – 18.00; D: 10.00 – 17.30;
Program vara: Luni – Joi  10.00 – 18.00; V: 10.00 – 18.30; S: 10.00 – 19.00; D: 10.00 – 18.30;

Tarif vizitare :  copii < 3ani gratis; 3-18 ani  – 37 lei/pers., adulti – 47 lei/pers, reducere pentru pensionari si studenti – 40 lei ( pe baza legitimatiei de student sau cupon de pensie )

Oferte: Grup copii >15 copii (elevi/prescolari) 30 lei/copil; 1 adult gratuit la fiecare 10 copii; Familie numeroasa (minim 4 membri) 20% discount pentru copii – 30 lei/copil.  

          Tel.: 0744392201

www.asociatiarosenauturism.ro

Suntem o echipa tânără de piloți și instructori de zbor. Dorim să prezentam publicului larg frumusețea zborului și al aviației în sine.

     Deținem mai multe aparate de zbor printre care enumerăm parapante, motoparapante, avioane și avioane ultraușoare. Depinzand parțial de condițiile meteo, putem satisface cerințele clienților și membrilor 7 zile pe săptămână, fiind constant prezenți pe aerodrom.

      Cu un peisaj unic, Aerodromul “Piatra Craiului” este situat la poalele munțiilor Bucegi și Piatra Craiului de unde îi și vine numele. Oferă o panoramă unică în România, fiind unul din locațiile preferate ale piloților. Pe lângă poziționarea în sine este unică în țară deoarece are două piste în serviciu perpendiculare, ceea ce oferă piloților posibilitatea de a zbura indiferent de direcția vântului la sol.

     Organizăm diferite evenimente și seminarii unde enumerăm Zilele Porților deschise, Zilele “Hobby Construct” (întâlnire multinațională de aeromodelism) și în premieră în România cursuri de învingere a fricii de zbor/înălțime.

     Ne bucuram că tot mai multe persoane apelează la serviciile noastre și reusim să satisfacem toate cerințele.

Te gasesti ca intre cunoscuti, inconjurat de peisaje uluitor de frumoase. Ai venit sa simti placerea de a privi caii, pasunile din care se infrupta cabalinele, ai venit pentru senzatiile unice oferite de pe spatele unui cal sau pentru a simti un bot umed care-ti cerseste bunatati.

Istoria omenirii s-a facut din saua calului, iar calul a cucerit noi si noi teritorii. Te invit sa te lasi coplesit de delicatetea acestor animale si sa le admiri intr-un spatiu in care se manifesta in voie si nu mai stau in fata carutei.

Ferma montana de cai s-a nascut dintr-o pasiune profunda si de nestavilit pentru cai, a caror numar a crescut de la an la an, ajungandu-se la aproximativ 50 de “membri de familie”.

     Tel.: 0744489257; 0745076280

www.pecailarasnov.ro

Email: crisducar71@yahoo.com

Pentru tatal Centrului de echitatie Diana din Rasnov, caii sunt parte din familie si beneficiaza de cele mai bune tratamente. Fiind un medic veterinar vestit pe vale, an de an si-a concretizat tot mai mult visul de a crea o Pensiune atat pentru cai, cat si pentru calareti.

Ferma detine cai pentru agrement,lipitani si metisii lor,ponei,arabi si metisii acestora,intr-o paleta variata de culori. Cu acestia va puteti aventura la excursii in grup-calare pe teren variat din Cheile Rasnoavei, se fac plimbari cu atelaje, cu sania, cursuri de echitatie pentru incepatori, iar calul tau va avea la dispozitie adapost, nutreturi, antrenament si toate cele trebuincioase in absenta ta. Tot aici vei obtine consiliere pentru achizitionarea unui cal.

Pentru informatii suplimentare vizitati pagina http://www.pecailarasnov.ro

Tel.: 0730611049

www.panicel.ro

Calaria este aproape a doua natura pentru om si, de aceea, se invata deosebit de usor in aspectele ei de baza. Primordial este respectul pentru cal iar, odata ce il vei descoperi, acest sentiment se va transforma in dragoste. Vei ajunge astfel sa apreciezi ceea ce numai calul iti poate oferi, respectiv siguranta, posibilitatea de a vedea mai departe si de a merge acolo unde altfel nu ati fi ajuns.

Scoala de calarie PANICEL , va poate introduce in magica lume a calaritului si va poate ajuta sa descoperiti un nobil sport care a fost, pana nu demult, un mod de viata vechi de mii de ani.

Filosofia este, de fapt, una foarte simpla. Calaria, pentru cei care ajung sa o practice zilnic sau macar saptamanal, este mai mult decat un mijloc de agrement sau o modalitate de a ramane sanatos fizic si psihic, este un mod de viata. Un exercitiu de educare a rabdarii. Trebuie sa cunosti calul, sa-i intelegi teama, frica, este un animal reticent, cu un puternic instinct de supravietuire, nu trebuie sa-l iei prin surprindere, pentru ca nu-i poti controla reactiile.

In fond, a fost atata timp un animal salbatic care avea ca singura scapare fuga. Si acum, la cateva ore de la nastere, manzul se ridica in picioare, iar a doua zi alearga. Sa urci pe cal inseamna sa intri in ritmul naturii, sa-i respecti instinctele puternice, dar totodata sa-l faci sa te asculte. Daca petreci mai mult timp alaturi de cal, te redresezi emotional, te echilibrezi, te calmezi si te umplii de energie pozitiva. Primul contact este intermediat de instructor, care cunoaste obiceiurile calului, sensibilitatile lui si stie cum poate fi atras de partea viitorului calaret.

Urcarea in sa si primele ore de calarie se realizeaza in manej, locul in care calaretul va invata pozitia de stat in sa, va invata comenzile si modul in care acestea sunt transmise calului.

La inceput la pas, apoi la trap, calaretul si calul vor invata sa se respecte unul pe celelat. Finalul este reprezentat de iesirea din manej si exersarea noilor abilitati in teren, sub supravegherea instructorului, pe dealurile din imprejurimile centrului de echitatie.

Cursul de calarie se desfasoara pe parcursul a 6 saptamani si jumatate ,de 2 ori pe saptamana rezultand 11 sedinte din care ultima sedinta va fi un test atat practic cat si teoretic.

Va prezentam urmatoarea povestioara :

A fi Calaret – Era odata un cavaler nobil a carui viata fusese dedicata cailor. Se spunea despre el ca avea multa demnitate si modestie dar toti cei care l-au vazut calarind erau uimiti de abilitatea sa ecvestra si de eleganta sa in sa.

La virsta de 96 de ani, zacind pe patul de moarte, l-a chemat pe nepotul sau sa-si ia ramas bun. Dupa ce a facut-o, in timp ce nepotul se indrepta spre usa sa plece, pentru prima data a vazut lacrimi in ochii unchiului sau. Batranul i-a luat mana tanarului si i-a spus cu blandete: “este o adevarata nenorocire ca trebuie sa mor chiar acum”. “Dar de ce?” a intrebat nepotul lui mangiind cu afectiune mana batranului, “acest timp vine pentru fiecare om si tu ai avut o viata atat de lunga, bogata si binecuvintata”.

“Da”, a zis batranul “dar numai saptamana trecuta am descoperit pentru prima data ce inseamna cu adevarat sa calaresti un cal”.

Pentru detalii supliementare vizitati: http://panicel.ro/Tel.: 0730611049

Tel.: +40 742 756 792
        +40 743 610 094
        +40 799 089 243

Instagram  @elevationsportcamps

facebook : facebook.com/elevationsportcamps

website : elevation.com.ro

   
     
   Tel.: 0722369965

www.traiestelaaltitudine.ro

CLUBUL SPORTIV MONTAN ALTITUDINE este o asociatie non-guvernamentala, apolitica, fara scopuri religioase, formata prin asocierea liber-consimtita a persoanelor fizice si juridice care recunosc, adera si se conformeaza Statutului asociatiei. Scopurile CLUBULUI SPORTIV MONTAN ALTITUDINE sunt:

1. desfasurarea de activitati sportive in ramurile de sport ALPINISM SI ESCALADA, SCHI-BIATLON si CICLISM, selectia initierea si pregatirea de sportivi in aceste domenii, participarea la competitii sportive interne si internationale. Clubul este afiliat Federatiei Romane de Alpinism si Escalada. Sportivii reprezentativi ai Clubului Sportiv Montan Altitudine sunt:
  Crina Coco Popescu – din 2008 este reprezentanta a Romaniei in expeditiile in munti inalti, Maestru al Sportului de la varsta de 14 ani, prima alpinista din lume care a incheiat Circuitul 7 Volcanoes al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent, inscrisa de World Records Academy in Cartea Recordurilor ca prima alpinista din lume pe Mt. Sidley, cel mai inalt vulcan din Antarctica.
Crina Ochenatu – participanta in comprtitiile de senioare de bouldering, castigatoare a Cupei Romaniei 2011, vicecampioana nationala in 2011 si 2012, initiator escalada, boulder si alpinism.
Dor Geta Popescu, Cristiana Sava, Radu Patrascoiu – componenti ai Lotului National de Escalada – copii al Romaniei caruia i s-a decernat “Sportivul Anului 2011 – escalada” de catre Federatia Ronama de Alpinism si Escalada, Campioni Nationali si Balcanici in 2011, 2012, rezultate deosebite in concursurile de Grand Slam de la Petzen, Imst si Arco in 2011 si 2012.

 2. organizarea de expeditii in munti inalti, promovarea activitatilor sportive la mare altitudine:
– in intervalul 2008 – 20011 a organizat 21 expeditii in munti din circuitele “7 Volcanoes” si “7 Summits”, Alpi, Caucaz, Anzi, Balcani.
– prima echipa din Romania pe: mt. Giluwe, cel mai inalt vulcan din Australia si Oceania; Alam Kooh – fata nordica, Iran; a doua echipa din Romania pe Ojos del Salado – Chile, Pico de Orizaba – Mexic.

3. dezvoltarea si sustinerea practicarii sporturilor si activitatilor montane
– Circuit “Munti din Gradina Carpatilor” – HOBBY, cu atingerea varfurilor cele mai inalte din masivele Bucegi, Fagaras, Retezat, Metaliferi, Rodnei, Ceahlau si Piatra Craiului. Am conceput programe pentru practicantii la nivel de hobby a activitatilor montane, individual, familial, cu colegii de comunitate, pentru copii si tineri;
– Circuit “Munti din Gradina Carpatilor” – SPORT pentru practicantii sporturilor montane: mountain bike, alergare montana, schi alpinism, alpinism de iarna si de vara, cu antrnamente, stagii de initiere si pregatire, competitii si tabere sportive.
 “Cheile Rasnoavei Adventure” – cea mai complexa competitie de sporturi montane din Romania, este singura competitie din tara care reuneste 5 concursuri: Mountain bike maraton 57 km., Duatlon individual 18 km.+ 21km si Cursa mountain bike 18 km, Maratonul, alergare montana 42.195 km., cursa semimaraton, alergare montana 21Km.

4. desfasurarea si sustinerea programelor educative pe teme de ecologie privind regulile si traditiile activitatii montane, grija si respectul pentru mediul inconjurator si conservarea naturii, actiuni de promovare si popularizare, organizare de evenimente, atragerea de parteneriate si resurse pentru sustinerea oricarei initiative privind ecologia si mediul inconjurator:

– deruleaza proiectul “Cheile Rasnoavei – Turism si aventura” – proiect cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, si cuprinde actiuni de promovare a potentialului natural si a oportunitatilor existente. Activitati de crestere a gradului de educatie si responsabilizare ecologica a turistilor, propunerea sporturilor si activitatilor montane ca ocupatii curente, crescand, in acest fel, preocuparea si responsabilizarea vis a vis de intretinere, conservarea si protejarea zonei.

Mai multe detalii pe clubulmontanaltitudine.ro

Va invitam sa va plimbati cu bicicleta pe cele 5 trasee de MTB cu grade diferite de dificultate !
Echipament obligatoriu: Casca
Reguli obligatorii: Drumetii au prioritate 
                             Interzisa aruncarea gunoiului pe trasee
                              
Scanati QR-code si bucurati-va de plimbare !
 
 

Ocolul Silvic al orasului Rasnov R.A. invita pasionatii de vanatoare sa observatii la vanat mare.

  • specii de carnivore mari – urs, lup, ras
  • sezonul februarie-noiembrie (observatii de seara)
  • grupuri de minim 2 persoane, maxim 15 persoane
  • foto-video amator si profesionist
  • insotitor – maestru de vanatoare

Inscrieri si rezervari la numarul de telefon: 0730.653.747.

Drumeție în natură – întâlnire cu liniștea

Vrei să ai o experiență autentică, să descoperi sunetele și culorile naturii, să te deconectezi de la viața agitată și să te conectezi la energia pădurii? Vino cu noi într-o tură diferită, de relaxare și de întâlnire cu LINIȘTEA.

E dovedit stiințific că:
• Pe măsură ce nivelurile de zgomot scad, crește calitatea vieții
• Persoanele care au suferit de boală se recuperează mai repede în mediul natural
• Ascultarea sunetelor din natură îmbunătățește starea de sănătate cu 124%, crește frecvența stărilor pozitive și descrește nivelul stresului și enervarea.
• Sunetele păsărilor contribuie cel mai mult la scăderea nivelului de stres și iritabilitate
• Parfumului florilor sau mirosul anumitor plante sau al copacilor au efecte benefice asupra sănătății

Când? în zilele de sâmbătă din 22.04.2023, 6.05.2023, 20.05.2023, 3.06.2023, 17.06.2023, 1.07.2023, 15.07.2023, 29.07.2023, 12.08.2023, 26.08.2023, 9.09.2023, 23.09.2023, 7.10.2023, 21.10.2023
Interval orar: 11:00 – 13:00
Punct de întâlnire: ora 10:45 – 11:00 în Piața Unirii din Râșnov, lângă intrarea spre lift
Echipament necesar: încălțări de drumeție, haine adecvate cu prognoza meteo, apă potabilă

Acces gratuit în limita locurilor disponibile (15 participanți)

Comments are closed.

Close Search Window