Tel.: 0741208703
Email: info@dinoparc.ro
Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, dar și un muzeu în aer liber, unic în România. Situat în apropiere de Cetatea Râșnov, parcul are o suprafață de 4 hectare și găzduiește 120 de dinozauri atestați științific, reproduși în mărime naturală conform ultimelor descoperiri paleontologice.
Pe lângă traseul impresionant cu 120 de dinozauri, parcul dispune și de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copaci cu expoziții științifice, un cinematograf 9D, trasee de aventură, tiroliană, labirint cu lasere, expoziții unicat și alte zone interactive. Permanent sunt aduse noi expoziții științifice, naționale și internaționale.
La Dino Parc Râșnov este expusă reproducerea celui mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx thambema, care putea face ocolul pământului în zbor fără oprire, dar și un meteorit real, extrem de rar, descoperit în România. Tot aici îl veți găsi și pe Seismosaurus, uriașul sauropod de 45 de metri lungime, care crea un mic cutremur la fiecare pas făcut.
De asemenea, în parc există un vulcan interactiv ce simulează o erupție și o platformă care exemplifică trei tipuri de cutremure: unul provocat de mișcarea plăcilor tectonice, unul provocat de o turmă de Seismosauri care aleargă și un cutremur provocat de o erupție vulcanică. Veți descoperi și 5 dinozauri animatronici care scot sunete terifiante, o fereastră interactivă cu realitate augmentată și multe alte zone interactive, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.
Program iarnă: Luni – Joi 10.00 – 17.00; Vineri: 10.00 – 17.30; Sâmbătă: 10.00 – 18.00; Duminică: 10.00 – 17.30
Program vară: Luni – Joi 10.00 – 18.00; Vineri: 10.00 – 18.30; Sâmbătă: 10.00 – 19.00; Duminică: 10.00 – 18.30
Tarif vizitare: Copii < 3 ani gratis; 3-18 ani – 37 lei/pers., adulți – 47 lei/pers., reducere pentru pensionari și studenți – 40 lei (pe baza legitimației de student sau cupon de pensie).
Oferte: Grup copii >15 copii (elevi/preșcolari) 30 lei/copil; 1 adult gratuit la fiecare 10 copii; Familie numeroasă (minim 4 membri) 20% discount pentru copii – 30 lei/copil.
Un orășel de poveste nou și magic și-a deschis porțile în data de 21 iunie 2024, odată cu marele eveniment pentru părinți și copii – Big Little Festival.
De acum înainte, magia va rămâne pe vecie în Râșnov, la Magic Parc, unde cei mici și cei mari sunt așteptați într-o lume de basm cu activități interactive și distractive pentru toată familia.
Aici puteți descoperi:
Și vă puteți mega distra:
Adresa: Str. Cetății 32, Râșnov, Jud. Brașov (orientare pe Google Maps/Waze după Magic Parc Râșnov)
Contact: Luigi Lungu +40 745 275 416
WEB: magicparc.ro
Instagram: Magic Parc Râșnov
Tel.: 0744392201
Suntem o echipă tânără de piloți și instructori de zbor. Dorim să prezentăm publicului larg frumusețea zborului și a aviației în sine.
Deținem mai multe aparate de zbor printre care enumerăm parapante, motoparapante, avioane și avioane ultraușoare. Depinzând parțial de condițiile meteo, putem satisface cerințele clienților și membrilor 7 zile pe săptămână, fiind constant prezenți pe aerodrom.
Cu un peisaj unic, Aerodromul “Piatra Craiului” este situat la poalele Munților Bucegi și Piatra Craiului, de unde îi și vine numele. Oferă o panoramă unică în România, fiind unul din locațiile preferate ale piloților. Pe lângă poziționarea în sine, este unică în țară deoarece are două piste în serviciu perpendiculare, ceea ce oferă piloților posibilitatea de a zbura indiferent de direcția vântului la sol.
Organizăm diferite evenimente și seminarii unde enumerăm Zilele Porților Deschise, Zilele “Hobby Construct” (întâlnire multinațională de aeromodelism), și în premieră în România, cursuri de învingere a fricii de zbor/înălțime.
Ne bucurăm că tot mai multe persoane apelează la serviciile noastre și reușim să satisfacem toate cerințele.
Te găsești ca între cunoscuți, înconjurat de peisaje uluitor de frumoase. Ai venit să simți plăcerea de a privi caii, pășunile din care se înfruptă cabalinele, ai venit pentru senzațiile unice oferite de pe spatele unui cal sau pentru a simți un bot umed care-ți cere bunătăți.
Istoria omenirii s-a făcut din șaua calului, iar calul a cucerit noi și noi teritorii. Te invit să te lași copleșit de delicatețea acestor animale și să le admiri într-un spațiu în care se manifestă în voie și nu mai stau în fața căruței.
Ferma montană de cai s-a născut dintr-o pasiune profundă și de nestăvilit pentru cai, al căror număr a crescut de la an la an, ajungându-se la aproximativ 50 de “membri de familie”.
Tel.: 0744489257; 0745076280
Email: crisducar71@yahoo.com
Pentru tatăl Centrului de echitație Diana din Râșnov, caii sunt parte din familie și beneficiază de cele mai bune tratamente. Fiind un medic veterinar vestit pe vale, an de an și-a concretizat tot mai mult visul de a crea o Pensiune atât pentru cai, cât și pentru călăreți.
Ferma deține cai pentru agrement, lipițani și metișii lor, ponei, arabi și metișii acestora, într-o paletă variată de culori. Cu aceștia vă puteți aventura la excursii în grup, călare pe teren variat din Cheile Râșnoavei, se fac plimbări cu atelaje, cu sania, cursuri de echitație pentru începători, iar calul tău va avea la dispoziție adăpost, nutrețuri, antrenament și toate cele necesare în absența ta. Tot aici vei obține consiliere pentru achiziționarea unui cal.
Pentru informații suplimentare, vizitați pagina http://www.pecailarasnov.ro
Tel.: 0730611049
Calăria este aproape a doua natură pentru om și, de aceea, se învață deosebit de ușor în aspectele ei de bază. Primordial este respectul pentru cal, iar, odată ce îl vei descoperi, acest sentiment se va transforma în dragoste. Vei ajunge astfel să apreciezi ceea ce numai calul îți poate oferi: siguranța, posibilitatea de a vedea mai departe și de a merge acolo unde altfel nu ai fi ajuns.
Școala de călărie PANICEL vă poate introduce în magica lume a călăritului și vă poate ajuta să descoperiți un nobil sport care a fost, până nu demult, un mod de viață vechi de mii de ani.
Filosofia este, de fapt, una foarte simplă. Călăria, pentru cei care ajung să o practice zilnic sau măcar săptămânal, este mai mult decât un mijloc de agrement sau o modalitate de a rămâne sănătos fizic și psihic, este un mod de viață. Un exercițiu de educare a răbdării. Trebuie să cunoști calul, să-i înțelegi teama și frica. Este un animal reticent, cu un puternic instinct de supraviețuire, nu trebuie să-l iei prin surprindere, pentru că nu-i poți controla reacțiile.
În fond, a fost atâta timp un animal sălbatic care avea ca singură scăpare fuga. Și acum, la câteva ore de la naștere, mânzul se ridică în picioare, iar a doua zi aleargă. Să urci pe cal înseamnă să intri în ritmul naturii, să-i respecți instinctele puternice, dar totodată să-l faci să te asculte. Dacă petreci mai mult timp alături de cal, te redresezi emoțional, te echilibrezi, te calmezi și te umpli de energie pozitivă. Primul contact este intermediat de instructor, care cunoaște obiceiurile calului, sensibilitățile lui și știe cum poate fi atras de partea viitorului călăreț.
Urcarea în șa și primele ore de călărie se realizează în manej, locul în care călărețul va învăța poziția de stat în șa, va învăța comenzile și modul în care acestea sunt transmise calului.
La început la pas, apoi la trap, călărețul și calul vor învăța să se respecte unul pe celălalt. Finalul este reprezentat de ieșirea din manej și exersarea noilor abilități în teren, sub supravegherea instructorului, pe dealurile din împrejurimile centrului de echitație.
Cursul de călărie se desfășoară pe parcursul a 6 săptămâni și jumătate, de 2 ori pe săptămână, rezultând 11 ședințe din care ultima ședință va fi un test atât practic, cât și teoretic.
Vă prezentăm următoarea povestioară:
A fi Călăreț – Era odată un cavaler nobil a cărui viață fusese dedicată cailor. Se spunea despre el că avea multă demnitate și modestie, dar toți cei care l-au văzut călărind erau uimiți de abilitatea sa ecvestră și de eleganța sa în șa.
La vârsta de 96 de ani, zăcând pe patul de moarte, l-a chemat pe nepotul său să-și ia rămas bun. După ce a făcut-o, în timp ce nepotul se îndrepta spre ușă să plece, pentru prima dată a văzut lacrimi în ochii unchiului său. Bătrânul i-a luat mâna tânărului și i-a spus cu blândețe: “Este o adevărată nenorocire că trebuie să mor chiar acum”.
“Dar de ce?” a întrebat nepotul său, mângâind cu afecțiune mâna bătrânului, “acest timp vine pentru fiecare om și tu ai avut o viață atât de lungă, bogată și binecuvântată”.
“Da”, a zis bătrânul, “dar numai săptămâna trecută am descoperit pentru prima dată ce înseamnă cu adevărat să călărești un cal”.
Pentru detalii suplimentare vizitați: http://panicel.ro/
Tel.: 0730611049
Tel.: 0758881111
CLUBUL SPORTIV MONTAN ALTITUDINE este o asociație non-guvernamentală, apolitică, fără scopuri religioase, formată prin asocierea liber-consimțită a persoanelor fizice și juridice care recunosc, aderă și se conformează Statutului asociației. Scopurile CLUBULUI SPORTIV MONTAN ALTITUDINE sunt:Ocolul Silvic al orașului Râșnov R.A. invită pasionații de vânătoare la observații la vânat mare.
Înscrieri și rezervări la numărul de telefon: 0730.653.747.
Drumeție în natură – întâlnire cu liniștea
Vrei să ai o experiență autentică, să descoperi sunetele și culorile naturii, să te deconectezi de la viața agitată și să te conectezi la energia pădurii? Vino cu noi într-o tură diferită, de relaxare și de întâlnire cu LINIȘTEA.
Este dovedit științific că:
Când? În zilele de sâmbătă: 22.04.2023, 6.05.2023, 20.05.2023, 3.06.2023, 17.06.2023, 1.07.2023, 15.07.2023, 29.07.2023, 12.08.2023, 26.08.2023, 9.09.2023, 23.09.2023, 7.10.2023, 21.10.2023
Interval orar: 11:00 – 13:00
Punct de întâlnire: ora 10:45 – 11:00 în Piața Unirii din Râșnov, lângă intrarea spre lift
Echipament necesar: Încălțări de drumeție, haine adecvate cu prognoza meteo, apă potabilă
Acces gratuit în limita locurilor disponibile (15 participanți)
Rasnov, str. Cetatii, nr. 13, jud. Brasov
Phone: 0758881111