Tel.: 0741074884

www.cabanamalaiesti.ro

,, Dacă ai un dor ce te frământă,
Nu căta că-i drumul obositor,
Hai cu mine, prietene, pe munte,

Pe cărările Bucegilor… ”
Imnul Bucegilor

Cabana Malaiesti- muntii Bucegi

Altitudine: 1720 m
Capacitate: 100 locuri in camere cu 3, 4, 6, 9 si 14 paturi
Prezenta permanenta asigurata dl. Ion Adamuta
Se servesc bauturi alcoolice si nealcoolice, precum si mancare calda (supe, ciorbe, etc)
Interzis accesul cu orice mijloc de transport motorizat – aviz amatorilor – precum si ascultatul manelelor!

Situat pe versantul nordic al Muntilor Bucegi, in Valea Malaiesti, intr-un cadru alpin spectaculos, cu privelisti deosebit de frumoase, Cabana Malaiesti ofera adapost turistilor care vor sa cunoasca aceasta zona de pe versantul nordic al masivului.

Cabana Malaiesti inlesneste accesul direct in Bucegi din Tara Barsei, prin Rasnov, iar primavara serveste ca baza pentru practicarea schiului.

Drumuri de acces

Din Rasnov (alt. 676 m) – sosea locala pe Valea Ghimbavului, pe la Uzina electrica Rasnov (alt. 715 m) pana la Glajarie – distanta 17 km. De la Glajarie, poteca marcata cu banda albastra pana la refugiu – durata 3 – 4 ore.

Din Busteni (alt. 883 m) – poteca marcata cu triunghi rosu pe Munticelul, Poiana Costilei (alt. 1310 m), Poiana Morarului (alt. 1550 m), Pichetul Rosu (alt. 1445 m), Prepeleag (alt. 1750), Valea Malaiestilor – durata 6 – 7 ore. De la Pichetul Rosu drum numai de vara.

Din Predeal pana la cabana Diham (alt. 1320 m), apoi pe poteca marcata cu punct rosu pana la Pichetul Rosu – cca. 1 ora. Apoi se urmeaza drumul care vine din Busteni peste Munticelul.

De la cabana Diham sau Poiana Izvoarelor, poteca marcata cu cruce albastra, prin Valea Glajariei pana in Poiana cu Izvoare (la Mese) de unde se urmeaza poteca ce vine din Rasnov – durata cca. 5 ore.

Close Search Window