Din varful Postavarului (1799 m) catre vest-sud-vest coboara o creasta din stanca alba, calcaroasa (Muchia Cheii), se sfarseste abrupt in Cheile Rasnoavei. Apele din sudul crestei care au sapat cheile sunt drenate de Valea Cheii.

In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei – malul drept – s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sunt Santinela Cheilor si Surplombele de Aur.

Alaturi de aceste trasee, in Cheile Rasnoavei au aparut si alte trasee care pot fi cu usurinta reperate, fiind marcate foarte vizibil cu vopsea, aplicata pe stinca. Foarte interesante datorita caracterului lor si a expozitiei sudice sunt traseele din Peretele sudic al Postavarului (Abruptul Itwig) si din Vanga Mare. Baza de plecare pentru peretele sudic al Postavarului este cantonul forestier Poiana Inului.

Accesul in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73 A – Predeal-Rasnov – pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est.

De asemenea, de la Predeal – Hotel Trei Brazi se poate ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru si triunghi galben, iar de la halta Timisu de Sus pe triunghi rosu. ( Primaria Rasnov, Rasnov – Ghid Turistic, autori Nicolae Pepene, Bogdan Florin Popovici )

Comments are closed.

Close Search Window