Tel.: 0722369965
Clubul Sportiv Montan Altitudine a fost infiintat la 3 martie 2008 si, de atunci, se ocupa cu desfasurarea de activitati sportive in ramurile de sport ALPINISM SI ESCALADA, SCHI-BIATLON si CICLISM, selectia, initierea si pregatirea de sportivi in aceste domenii, participarea la competitii sportive interne si internationale. Clubul are o sectie de performanta, cu sportivi afiliati Federatiei Romane de Alpinism si Escalada.
De asemenea, o permanenta in activitatea noastra este dezvoltarea si sustinerea practicarii sporturilor si activitatilor montane prin programe de initiere, perfectionare, antrenament si ascensiuni montane in Carpatii Romaniei:
Corolarul tuturor eforturilor organizatorice este domeniul expeditiilor in muntii inalti (peste 4500 m), promovarea activitatilor sportive la mare altitudine: Altitude Expeditions Team, divizia de munti inalti a Clubului Sportiv Montan Altitudine. Echipa organizeaza expeditii in zone izolate si greu accesibile, stagii de pregatire si expeditii pentru alpinismul de altitudine.
Altitude Expeditions Team este singura echipa din Romania care a organizat si condus expeditii in:
  • Mt. Giluwe – Papua Noua Guinee
  • Alam – Kooh, fata nordica, Iran
  • Varfuri peste 6500m in desertul Atacama
  • Circuitul 7 Volcanoes si Circuitul 7 Summits
A initiat si organizat, impreuna cu Alex Abramov si 7 Summits Rusia, prima expeditie pe Mt. Sidley – cel mai inalt vulcan din Antarctica, in care au fost stabilite urmatoarele performante:
• prima echipa care ajunge pe varf: Alex Abramov – Rusia, Mario Trimeri – Italia , Scott Woolums – USA si Crina Coco Popescu – Romania
• prima alpinista din lume pe varf – Crina Coco Popescu (C.S.M. Altitudine)
• prima alpinista din lume care termina Circuitul 7 Volcanoes – Crina Coco Popescu (C.S.M. Altitudine)
• primul alpinist din lume care termina Circuitul 7 Volcanoes – Mario Trimeri (Italia)
De la infiintare, martie 2008, pana in februarie 2018, Altitude Expeditions Team a organizat si condus 55 de expeditii in munti inalti, in 52 de expeditii atingandu-se varful, toate expeditiile incheindu-se fara incidente sau accidente.
Close Search Window